Router

Wi-Fi staat voor Wirefless Fidelity (wikipedia) en wordt soms uitgesproken als ‘wifi’ en soms als ‘wajfaj’. Het gaat hier om apparaten met een draadloze verbinding.

Iedereen heeft er weleens last van; een slecht Wi-Fi signaal. Een slechte Wi-fi verbinding kan liggen aan verschillende factoren. Hieronder vindt je 8 tips om een Wi-Fi verbinding te boosten!

Voordat je begint met lezen –> check jouw Wi-Fi snelheid met onze speedtest op:

speedcheck.it-everywhere.nl

8 Tips om een Wifi verbinding te boosten!

Tip 1. Vermijd interferende materialen

Voor een optimale verbinding dien je de volgende materialen te ontwijken:

  • Metaal
  • Aluminium
  • Hout
  • Steen.

Deze materialen kunnen zorgen voor een verstoring van het wifi signaal.

2. Herstart de router

Restart Router

Herstart de router met behulp van de aan-en-uit-knop of door de stroom van het apparaat te halen. Doe dit voor minimaal 5 seconden zodat het apparaat tijd heeft om volledig af te sluiten.

3. Plaats de router centraal

Centrale plaatsing

Het centraal plaatsen van de router zal zorgen voor een groter servicegebied. Vermijd hoeken van kamers, plaats de router ook niet in of achter een kast. Je kan routers het beste op een kast leggen, dan blijft er meer sterkste van het Wi-Fi signaal over dan bij het plaatsen in een kast.

4. Update de router-firmware

Update router firmware/software

Firmware is als het ware de software / het operating systeem waarop de router draait / werkt. Wanneer deze software niet wordt geüpdatet dan zal de router ook niet de nieuwste (Wi-Fi versnellende) snufjes gebruiken.

5. Reset / disconnect oude apparaten

Verbreek de verbinding met oude apparaten

Wanneer een router wordt gereset of wordt opgeschoond kan dit positieve effecten hebben op de snelheid van de wifi verbinding.

6. Kies de snelste Wi-Fi Channel

Stel de snelste Wi-Fi channel in

Met behulp van bovenstaande app (android) kan je de gebruikte wifi channels checken die gebruikt worden in jouw buurt. Zorg ervoor dat je een wifi channel gebruikt die weinig/minder wordt gebruikt. In bovenstaande voorbeeld kan je het beste channel 11 of 12 gebruiken.

7. Schaf Wi-Fi repeaters aan

Schaf Wi-Fi repeaters aan

Wanneer er geen goed wifi signaal kan worden ontvangen op de gewenste plek kan er gedacht worden aan het aanschaffen van wifi repeaters. Deze repeaters sturen het wifi signaal via netstroom naar de andere repeaters. De repeaters zenden zo het signaal door naar een plek naar keuze (overal waar een stopcontact aanwezig is) en creëren op die plek een wifi spot.

8. Koop een nieuwe router

Koop een nieuwe router

Tegenwoordig zijn routers erg snel. Een investering in iets nieuws hoeft niet duur te zijn maar kan tóch een snellere verbinding opleveren.

Doe tot slot weer een speedtest!

speedcheck.it-everywhere.nl

En? Is de snelheid verbeterd? Laat het weten in een reactie hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *