VPN

VPN staat voor Virtueel Privénetwerk (wikipedia). Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat een VPN-dienst veel voordelen biedt. Dit statement klopt.

Lees snel verder om 8 redenen te weten te komen waarom je een VPN zou moeten/ kunnen gebruiken!

8 redenen om een VPN te gebruiken

Tip 1. Krijg meer aanbod op Netflix

Krijg meer aanbod op Netflix

Wanneer je met behulp van VPN een IP-adres uit een ander land kiest, krijg je op Netflix (en andere streaming-diensten) een ander aanbod te zien. Het aanbod van streaming-diensten verschilt namelijk per land.

2. Trackers volgen je

Laat trackers je niet volgen

Trackers volgen je op veel verschillende manieren. Een extra maatregel die kan worden genomen is door gebruik te maken van een virtueel privénetwerk (VPN). Jouw eigen IP-adres wordt dan verborgen voor de buitenwereld. Met behulp van een VPN-dienst kan je ervoor zorgen dat jouw locatie onbekend blijft.

3. VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag

VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag

Wanneer je gratis wifi gebruikt brengt dat ook risico’s met zich mee. Het betekent namelijk dat iedereen dit netwerk kan gebruiken (dus ook hackers). Wanneer je VPN gebruikt maak je als het ware een tunnel aan waarover jij privé kan internetten. Dit maakt het voor de hacker moeilijk om jou te hacken.

Check onderstaande link voor tips omtrent veilig internetten.

Veilig Internetten Dossier (https://www.vpngids.nl/veilig-internet/)

4. Verberg jouw locatie (IP-adres)

Verberg je locatie (IP-adres)

Bij ‘online gaan’ zal je altijd communiceren met behulp van een IP-adres. Dit adres is persoonlijk en gelinkt aan jouw netwerk. Om te zien wat jouw IP-adres is kan je klikken op de onderstaande link:

https://www.whatsmyip.org/

Bij het gebruikmaken van VPN pas je jouw IP-adres aan. Zo wordt jouw internetverkeer niet meer gelinkt aan jouw IP-adres. Je gebruikt met VPN als het ware een andere server (met dus ook een ander IP-adres).

5. Omzeil geo-restricties

Krijg een IP adres uit een ander land

Wanneer je VPN gebruikt kan je een IP adres uit een ander land kiezen. Hiermee kan je geo-restricties omzeilen. Deze restricties komen bijvoorbeeld voor wanneer nieuws-sites alleen IP-adressen uit hetzelfde land toegang geven tot de site.

Voorbeeld: Je bent op vakantie in Spanje en wilt live het nieuws bekijken op de stream van nos.nl. Zij blokkeren internetverkeer uit andere landen om zo genoeg bandbreedte voor Nederlanders beschikbaar te houden. Met behulp van een VPN-dienst kan je gemakkelijk een IP-adres in Nederland kiezen, waardoor je alsnog de stream kunt bekijken.

6. Vermijd internet censuur

Vermijd internet censuur

Zoals je wellicht al weet zijn er bepaalde landen die sites blokkeren voor hun burgers. Wanneer je in zo’n land op vakantie bent maar alsnog zo’n geblokkeerde site moet of wilt bezoeken dan is dat met behulp van VPN nog steeds mogelijk.

7. Behoud meer privacy online

Behoud meer privacy online

Door VPN te gebruiken zal je minder gepersonaliseerde reclames krijgen en zal je tegelijkertijd dus ook minder persoonlijke informatie weggeven. Het tegenhouden van online volgers en trackers zit vaak ingebouwd in VPN-diensten.

8. VPN is erg goedkoop

VPN is erg goedkoop

VPN is erg goedkoop in vergelijking met wat je ervoor terug krijgt. Een VPN server is ook zelf op te zetten, echter heb je dan nog niet alle voordelen die hierboven genoemd worden. Ook zou je dan in meerdere landen een VPN server op moeten zetten wanneer benodigd.

Tot slot: Wil jij ook gebruikmaken van een VPN-dienst?

Check onderstaande link voor een goede VPN aanbieder:

https://nordvpn.com/

Wij zijn NordVPN reseller en verkopen licenties! VPN licentie nodig? Bestel via ons met 10% korting (neem contact met ons op)!

NordVPN prijzen via IT-Everywhere:

Abonnement voor 1 jaar: €50,15 €45,14

Abonnement voor 2 jaar: €75,65 €68,09

Heb je vragen over VPN? Stel ze hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.